Turmuligheter og turforslag

ØsterdalsknabbenNærområdet innbyr til sykling og turgåing. Veien videre fra gården leder fram til Kalvatnet, et mye brukt område av Ranas befolkning til bærplukking, jakt og fiske. Alle voksne, unntatt de over 67 år, må løse fiskekort, her kan Helgelandskortet være et alternativ, sjekk  www.inatur.no for regler, og for å kjøpe kort.
Ranaelva er et alternativ dersom det er laks du er ute etter, se hjemmeside: www.ranaelva.no.

Dersom du vil opp i høyden, kan en tur opp på Østerdalsknabben, fjellet på bildet, anbefales. Flott utsikt fra toppen, 1116 m.o.h. Renna ned fjellet, som heller 40 grader, er mye brukt til å kjøre ned på ski…for de tøffe!

I grei kjøreavstand ligger Saltfjellet/Svartisen nasjonalpark, Svartisen og flere grotter.
Til Svartisen, (Norges nest største, på hele 370 kvadratkilometer), Grønligrotta og Sætergrotta, tilbys det turer/guiding daglig i hele sommersesongen. Grønligrotta er nordens eneste opplyste turistgrotte, og man får se underjordisk elv, jettegryter og stalaktitter.  En underjordisk opplevelse for hele familien!

Alle stedene når du med bil på rundt en time fra oss.

Vil du heller shoppe, tar det ca 45 min å kjøre til Mo i Rana, Helgelands handelssentrum. Moholmen, den gamle delen av Mo, og Havmannen, en statue av granitt ute i fjorden, er severdige attraksjoner.
Havmannen er en del av Skulpturlandskap Nordland, og er laget av den engelske kunstneren Antony Gormley. Den veier 60 tonn, og er et vakkert skue der den står og speider utover fjorden.

Nordland teater, Rana Museum, kino, bowling, kjøpesentre og butikker, kafeer og restauranter…eller et besøk i Moheia Bad, et populært badeland midt i sentrum. Valget er ditt!

Fra Mo i Rana går Rv 17 ut til Helgelandskysten, hvor du kjører en av norges nasjonale turistveier.Strekningen bindes sammen av 6 fergeturer, og er en kontrastfyllt kjøreopplevelse. Langs turistvegen finnes mange unike naturfenomener. Fra Torghatten med hullet, og fjellene de Syv søstre i sør, og Svartisen og verdens største tidevannsstrøm, Saltstraumen, i nord. Se www.nasjonaleturistveger.no.