Ren og skjær luksus!

Er vi omringet av luksus – uten selv helt å være klar over det….?

I løpet av sommeren har jeg snakket med turister fra mange land, som har vært innom oss for kortere eller lengre perioder.
Fra absolutt alle er det en setning som har gått igjen: «Så stille det er her!»
Setningen har vært sagt med trykk på stille, og med forundring i stemmen. Den er ofte sagt på engelsk, med aksent fra italiensk, fransk, tysk, finsk, russisk, i tillegg til at vi har hørt den på svensk, norsk og dansk…..bl.a….
Vi har sett skuldre senke seg, ogDSCN1927 smil og latter komme fram – gjerne med fyr i bålpanna, selv om det ikke har vært nødvendig for temperaturen sin del, store deler av denne sommeren.
Det er tydelig at det som for oss er dagligdags, og en selvfølge, for andre føles som en luksus.

Mange har spurt oss om hvordan det er her om vinteren. Flere har sågar lurt på om vi bor her hele året…
Joda – vi bor her hele året, og det skal sies at vinteren er veldig forskjellig fra sommeren! Det er jeg igrunn glad for – iallefall her jeg sitter og skriver med lett skydekke og fuglekvitter som eneste «bråk» rundt meg!

Kanskje burde vi bli litt mer klar over hvor fredelig og godt vi faktisk har det?
På tross av at det er et stykke å kjøre til mer urbane strøk, og de aller fleste må frakte seg selv ganske mange mil for å komme på jobb – uansett vær og føre – har vi noe som mange misunner oss, nemlig fred og ro! Tenåringer i rette alderen vil kanskje si at det er kjeeeeedelelig! Mulig det – men det tror jeg er sunt! Så da, så.

Fortsatt god sommer!