Høst, vinter og vår….

Tiden har gått utrolig fort, og vipps – så står vi på startstreken av en ny sesong her hos oss.
Da tenker jeg ikke bare på nye overnattingsgjester, men også alt som står for døren om sommeren på en gård.

Vinteren har vært hard for jordene våre – alt vi jobbet med og sådde inn i fjor – druknet i vinter under et unormalt voldsomt vinterregn…dermed er det bare å starte på nytt….frustrerende! Men absolutt ingenting å gjøre med.
At vi har hatt en unormalt sen vår har ikke akkurat hjulpet på. En ulykke kommer vel sjelden alene.

I dag har jeg hatt dyrebilen på besøk. Den eldste kua vår – Svartros – ble sendt til Norturas anlegg på Bjerka.
Hun var 8 år gammel – og har produsert mye god melk her hos oss. Utrolig snill har hun også vært.
Jeg har åpenbart sovet i timen – for utpå kvelden ble jeg oppringt av dyrebilsjåføren – som kunne opplyse om at jeg ikke hadde merket henne etter forskriften….
Også jeg, som trodde jeg hadde vært superflink! Hadde satt på nye merker i begge ørene, og notert kuas nummer i tillegg til vårt produsentnummer som allerede var trykket på. Men, neida, det var sånn det skulle gjøres FØR – nå må det bestilles nye merker med kuas nr direkte fra fabrikk.
Sånn er reglene – uten at jeg helt ser at det er tryggere på noen måte at nummeret er trykket på fra fabrikken…?

Vel – så lærte man noe i dag, også. Er mest redd for at slaktet blir kassert av mattilsynet, det har jeg igrunn ikke råd til….men har vel ikke andre enn meg selv å takke.

Men: jeg har nettopp sjekket værmeldingen – og nå skal det bli sol og varmt! Gleder meg!

Heidi